dimarts, 21 d’abril del 2009

Concerts del 25 d'abril



Ja és saben els grups que actuaran el la plaça Viriato en València desprès de la manifestació del 25 d'abril convocada per la plataforma dels 300 anys. Els grups son: Un entre tants, Voltor i The Skafeinats

Un entre tants:

Un entre tants és un grup de l'Horta de València que conrea el rock valencià combatiu amb matisos de

punk-rock, ska i reagge. Amb una formació de nou persones on es barreja el so de dues dolçaines i una

tarota, dues veus, dues guitarres, baix, bateria i percussió.

Format plenament cap al 2005, l'embrió del grup el trobem a l'abril del 2003, quan un grup d'amics s'aplega

per passaruna bona estona expressant les seues inquietuds. A partir d'ací, el grup anirà creixent fins arribar

a la formació consolidada actualment.

La banda pren el nom d'un poema de Vicent Andrés Estellés, per tal d'expressar el sentit de la lluita

quotidiana de l'anònim col.lectiu. Aquesta voluntat de reivindicar la poesia dels Països Catalans també es

pot veure en les lletres, amb textos del mateix Estellés o de Martí i Pol. El compromís i la lluita són el

motor de les cançons, des d'una perspectiva jove, alegre i valenciana.

Ara per ara, el grup ha recorregut nombroses comarques del país amb una proposta festiva i contundent.

També ha tocat en directe a la televisió valenciana Infotv. Els primers passos a l'estudi els ha fet amb

l'enregistrament de la maqueta “Camins Perduts” (2006), gravada en plena horta d'Alboraia. Un títol que fa

referència a la memòria d'aquest entorn, en greu perill d'extinció en el moment de gestació de les cançons.


The Skafeinats:

The Skafeïnats és un grup de música nascut al sud de València (l'Horta, País Valencià). L'estil predominant és l'ska, encara que també s'atrevixen amb el reggae-ragga, jazz o ritmes caribenys com el calypso, amb predomini instrumental. S'expressen i transmeten el seu missatge en la seua llengua materna, el valencià. The Skafeïnats va nàixer al 2004 quan un grup de músics de la banda de Sant Marcel•lí (barri de València) decidí anar més enllà amb les seues inquietuds musicals i crear un projecte amb visió de futur. El seu primer concert tingué lloc el setembre del 2005, actuant a les festes del seu barri; i des d'aquell moment la seua trajectòria damunt dels escenaris no ha cesat.

Entre juny i juliol de 2007, entraren a estudi per a enregistrar el que seria el seu primer cd, "Ska Show", composat d'11 temes propis i un bonus track. El cd compta amb col•laboracions d'amics del grup com Suca (Ki Sap), Natxo i Carles (Orxata Sound System), Ortega (Termofrígidus), entre d'altres... Finalment, el cd eixí a la venda el juliol de 2008.

Actualment, The Skafeïnats compagina el seu treball als escenaris amb l'el•laboració de temes per al seu proper disc.


Voltor:

Voltor és un grup de hard-core/metal en català, que naix el 2002 a Aldaia, comarca de l'Horta (País Valencià), on comença a donar-se a conèixer actuant en diferents indrets de la zona. Dos anys més tard graven una maqueta, Identitat (autoeditat, 2004), on es pot sentir una descàrrega metàl•lica amb guitarres contundents, percussió ensordidora, i veu estripada, tot i que no exclusivament, doncs comptaven regularment amb la col•laboració d'una secció de vents, que hi posava el contrapunt. Aquesta primera demostració, amb lletres cent per cent socials, fou la que començà a donar ressò a la banda.


Després d'una reorganització dels membres del grup i de l'augment dels concerts per tot arreu, el 2005 enregistren el seu primer disc a l'estudi de Cambra Records, titulat Aprenent a Volar. Hom ara s'hi troba amb nou talls on aprofundeixen en el so metàl•lic i el hard-core, amb unes lletres decididament compromeses, exportant a "Encén l'oïda" i a "Atac feixista" les seues experiències personals directes; d'altra banda el disc compta amb diverses col•laboracions com la de Xavi Sarrià (Obrint Pas) a "Quan no quede res" i la de distints membres d'Sva-ters a "L'horta", a més recuperen i evolucionen el tema "Solidaritat" de la maqueta.

Han realitzat un intens treball dalt i baix dels escenaris durant gairebé tot 2005, 2006 i 2007 amb la gira d' Aprenent a Volar (2005), junt a la important participació al primer Tourbolet Show (www.tourbolet.com), i nombroses actuacions per donar-hi suport a tota classe d'iniciatives i projectes populars. També van resultar guanyadors del concurs "Tirant de rock” (2007), i van participar a diversos festivals de renom com ara el Festivern (07-08), el concert pel 25 d'abril (1707-2007) "300 anys de lluites i cançons" a València i al 3er Festival Rock a la Mar de Dénia (Marina Alta), entre d’altres. Cal destacar altres projectes i col•laboracions importants realitzades durant aquest llarg temps entre discos, d’una banda la participació del cantant en els concerts de la gira d’Obrint Pas “Un poble en moviment” i d’altra banda la producció conjunta d’una versió d’una cançó del grup KOP (realitzada entre Obrint Pas, Boikot i Voltor), que fou editada dins del nou disc d’aquesta formació gironina “Nostrat” (Propaganda Pel Fet, 2008).