dimecres, 29 d’abril del 2009

Milers de manifestants tornen a impugnar la política educativa de Font de Mora



Un 70% dels professors i un 90% dels alumnes feren vaga, segons la Plataforma per l'Ensenyament Públic

Milers de manifestants van sortir ahir al vespre als carrers d'Alacant, Castelló de la Plana i València per protestar contra la política educativa del conseller Font de Mora i demanar-ne la dimissió. A València, segons dades dels organitzadors, hi ha hagut uns trenta mil manifestants (set mil segons la policia); a Alacant, quinze mil i a Castelló, set mil. Les manifestacions van tancar una jornada de vaga de l'ensenyament públic al País Valencià.

La manifestació, presidida per una pancarta que deia 'Amb aquesta educació, Font de Mora dimissió', va sortir del Palau de la Generalitat i va fer un recorregut circular. La plataforma considera la mobilització 'multitudinària i històrica' i va exigir per enèsima volta la dimissió del conseller. 'Volem treballar i negociar per aconseguir una educació pública de qualitat', va dir la portaveu de la plataforma, Gemma Piqué, que va advertir que les mobilitzacions continuarien, 'si no canviava res.' 

'Hem tingut la paciència que calia, hem acceptat les seves regles de joc i hem passat mesos negociant. Ara, si amb la vaga i les manifestacions la Generalitat no s'adona que ha de fer dimitir Font de Mora, continuarem les mobilitzacions, evidentment', va concloure Piqué. 

La vaga 

Segons la Plataforma per l'Ensenyament Públic, la vaga va tenir un seguiment del 70% del professorat i del 90% de l'alumnat. La conselleria va rebaixar el seguiment professoral al 21%. Però la Plataforma va retrucar que la conselleria solament comptava els professors que havien avisat amb antelació, sense ser-hi obligats, que farien vaga. D'una altra banda, segons la Plataforma, el seguiment de la vaga fou força superior a les comarques centrals. 

En definitiva, la vaga d'ahir demostra, per la Plataforma, que 'la societat valenciana i el sistema educatiu s'han girat d'esquena a la política educativa del PP'. Per això va demanar, una volta més, la dimissió del conseller i que el govern reflexionés 'sobre si el conseller havia de continuar en el càrrec'. 'La comunitat educativa ha dit prou al conseller Font de Mora', deien ahir alguns membres de la Plataforma a VilaWeb.