dijous, 28 de maig del 2009

El PP refusa a les corts la reciprocitat de les emissions de TV3 i Canal 9


El PP ha refusat a la comissió de coordinació, organització i règim de les institucions de les corts valencianes una proposició no de llei de Compromís que reclamava la 'recepció normalitzada i estable dels canals de TV3 i Canal 33' al País Valencià. La iniciativa incloïa la reclamació al govern espanyol perquè concedeixi el múltiplex necessari per a l'emissió de TV3 i Canal 33 al País Valencià. El PP no ha explicat els motius de la seva negativa.

Els parlamentaris del PP no n'han explicat els motius perquè van decidir no respondre les qüestions de Compromís durant els debats com a protesta per les declaracions de Mònica Oltra, qui va dir que els avantpassats ideològics del PP torturaven. 

PSPV i Compromís han dit que la negativa del PP no tenia sentit, ja que el senat espanyol
 havia aprovat per unanimitat, al febrer, una iniciativa per a la reciprocitat. De fet, l'endemà que el senat aprovés la moció de CiU per garantir la reciprocitat, el congrés espanyol va aprovar-ne una altra, presentada per Esquerra, amb la mateixa finalitat. 

Per garantir aquesta reciprocitat, cal que el Ministeri d'Indústria permeti la instal·lació d'un tercer múltiplex al País Valencià. Per la seva banda, però, la Generalitat valenciana opta per tancar els repetidors d'Acció Cultural. 

Justament, aquesta qüestió va ser el motiu de la manifestació del 9 de maig a València, on unes trenta mil persones
 van protestar contra el tancament de repetidors de TVC sota el lema 'Junts Podem! Televisió sense fronteres'.