dijous, 21 de maig del 2009

Enric Duran surt de la presó després que una col·lecta hagi pagat la fiança


El jutge imposava 50.000 euros perquè l'activista pogués sortir de la presó

Enric Duran, l'estafador solidari, ha sortit finalment aquest vespre de la presó de Brians 1, després d'aconseguir a través de donacions els 50.000 euros de fiança imposada pel jutge. Duran, que ha passat dos mesos a la presó, havia dit ahir que no pagaria la fiança perquè la trobava injusta, ja que no tenia intenció de fugir. Tanmateix, gent del seu entorn ha fet una col·lecta per recollir els diners perquè Duran sortís de la presó.

En sortir, el jove de Vilanova i la Geltrú ha dit que tenia 'ganes de continuar treballant' per canviar el model econòmic. 

L'activista 
va ser detingut pels mossos d'esquadra per ordre del jutge instructor arran de les denúncies rebudes el 17 de març, l'endemà d'una conferència de premsa que Duran va fer al Rectorat de la Universitat de Barcelona, on feia quatre mesos que una cinquantena d'estudiants protestaven contra el Pla Bolonya. Uns quants dies més tard, el jutge instructor va decretar presó provisional sense fiança perquè creia que hi havia perill de fugida. La defensa de Duran va recórrer la decisió, al·legant que no hi havia perill de fugida i l'Audiència provincial va estimar parcialment el recurs. 

Un cop pagada la fiança, Duran haurà de comparèixer un cop per setmana davant de jutge i, a més, ha hagut de lliurar el seu passaport al jutjat per assegurar que no sortirà del país.