diumenge, 24 de maig del 2009

Tomeu Martí, coordinador d'OCB, detingut durant dues hores per la Guàrdia Civil


La Guàrdia Civil espanyola ha detingut a les tres d'aquesta matinada el coordinador de l'Obra Cultural Balear (OCB), Tomeu Martí. Tot plegat ha succeït quan tres agents han anat a l'Acampallengua, que es fa aquest cap de setmana a sa Pobla, tot i que l'OCB havia pactat amb el cos policíac que no intervindria a la festa. Quan Tomeu Martí, que era el responsable del servei d'ordre de l'acampada, els ho ha recordat, l'han detingut i han identificat tres persones més.

Segons ha explicat Tomeu Martí, els agents havien vingut amb una 'actitud xulesca i provocadora' i cercaven conflicte ja amb qui els ha atès a l'entrada de l'Acampallengua. Quan els ha recordat que havien acordat que no vindrien, s'ho han pres com un desafiament i l'han detingut amb el pretext de que no es volia identificar. Martí però, assegura que quan l'han detingut tenia el carnet d'identitat a la mà i que hi ha fotografies que ho demostren. 

Segons Tomeu Martí la detenció una provocació, 'un acte inexplicable que ha posat en perill la tranquil•litat de la trobada' i 'només el sentit comú de la gent de la organització ha pogut evitar que hi hagués un conflicte molt més greu'. Martí diu que ara repassaran els fets i que, tot i que no voldria que enterbolissib l'Acampallengua, no els deixaran passar i d'aquí a uns dies actuaran perquè s'assumeixin les responsabilitats que pertoquin i res semblant no torni a passar.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Les forçes d'ocupació sembre van a events com estos a vore si identifique a algú, a emprenyar, a molestar, a intimidar, a seguir-nos. En el bon rotllo que hi ha en estos llocs on tots és trobem com germans i no hi han baralles, sols bon ambient.
Que s'hen vagen a espanya que ací no els volem.