divendres, 25 de setembre del 2009

Comunicat d'Endavant (OSAN) davant l'ERO de Ford a Almussafes



Davant de la imminent aplicació de l'ERO a la planta que la multinacional nord-americana FORD té a Almussafes (Ribera del Xúquer), i que afectarà a unes 600 treballadores i treballadors d'aquesta factoria, des d'Endavant (OSAN) fem les següents consideracions:
Que l'acceptació per part del sindicat majoritari a la planta, UGT, de l'ERO, en contra de la majoria sindical (CCOO, CGT i IV) i de la majoria de les treballadores i treballadors, acceptant l'ERO i demanant només que la majoria de les baixes siguin voluntàries i incentivades amb prejubilacions, només respón als interessos de la cúpula dirigent d'aquest “sindicat”.
Que denunciem que l'acceptació de prejubilacions arregla la situació a un nombre reduït de persones, però deixa sense futur a tota una comarca. La prioritat hauria de ser evitar la destrucció de llocs de treball, no donant mesures balsàmiques per a la destrucció dels mateixos.
Que les declaracions de l'empresa, amb la promesa ara fa uns mesos de la viabilitat de la planta amb la presentació de la futura fabricació del model C-max, que a hores d'ara no és cap realitat i no està garantit que sigui a la planta d'Almussafes on s'acabi fent, no són res més que noves mentides.
Per aquestes raons, denunciem la posició en la majoria de conflictes de CCOO i UGT (a més d'altres com USO), on eviten tot tipus de confrontació i busquen alternatives que responen més als interessos de l'empresa i a mantenir els seients dels seus càrrecs, que als nostres interessos com a persones treballadores.
Endavant (Organització Socialista d'Alliberament Nacional)24 de setembre de 2009, Països Catalans