dilluns, 23 de novembre del 2009

Manifestació per la cultura del foc a Alacant el 19 de desembre


Els dimonis de la Ceba de Sant Antoni d`Alacant, l`única colla d'aquesta ciutat fa una crida general a la defensa dels correfocs.

"Des de la mort de Franco s`ha retomat algunes de les tradicions catalanes més importants, que havien romàs en el oblit durant un període on l`expressió cultural fou aniquilada, foren recuperades i una d`elles fou el correfoc. No obstant la recuperació, ara Europa amenatza la nostra cultura altre cop amb una directiva que vol imposar una seguretat. Aquesta directiva parteix d`unes persones que des de els seus despatxos de luxe i els seus Mercedes blindats a Brussel•les escriuen lleis sense saber ni volent informar-se de com és la cultura de cada poble que conforma Europa. I és per això que no ha tingut en compte que els correfocs estan fets per a interacctuar amb la gent entusiata i que els dimonis tenim un control del material pirotècnic que usem i que amb aquesta directiva tan oberta han limitat la pólvora d`una manera injusta. D`ací el problema, que instem a les diferents institucions de l`estat espanyol com són els ministeris i les diferents generalitats a que modifiquen aquesta directiva europea(que és el que ha de fer cada país), per a reconeixer la festa dels correfocs, i donar als dimonis el protagonisme de vetlar per la seguritat en els correfocs, i per açò que necessitem que tots els dia 19 de decembre estigeu i estiguem a les 19:30 en les escales del IES Jorge Juan d`Alacant, per a fer una pressió pública per avançar en uns tràmits que ja estan fent les diverses federacions de dimonis i reivindicar la nostra cultura del foc, i perquè estimem les nostres festes".

El comunicat dels Dimonis de l'Alacantí afegeix:

"Al principat de Catalunya colles de dimonis de Catalunya van fer un correfoc nudista per deixar clar que els correfocs no suponen cap perill greu, i que aquells qui tirem foc sabem el que fem. No va haver-hi cap ferit. De la mateixa manera, a Mallorca han fet altra manifestació per la cultura del foc que és com hem anomenat els dimonis el nostre enfrontament contra una llei Directiva europea que no reconeix la forma d`expressió de l`ús de la pólvora per la cultura catalana, valenciana i balear, cosa que no oblidem que ens afecta als residents del país valencià per ser parts també d`aquesta cultura comuna i mil•lenària que va des de Fraga a Mao i de Salses a Guardamar, passant per Alacant, és clar!

De igual manera que les distintes federacions de dimonis de les tres regions s`han reunit amb el ministeri d`industria de l`estat espanyol i els responsables de les distintes generalitats per protegir el correfoc, cosa a la que hem donat suport. Continuant aquest esforç fet per tants dimonis per protegir la nostra cultura, els dimonis d`Alacant eixim al carrer el dia 19 de Decembre per tancar un any de lluita a favor de la cultura del foc. Si tu ets xirimiter, dimonis, moro o cristià de la província d`Alacant o del País Valencià o més enllà, t´esperem amb els braços oberts. Esperem amb il·lusió una sincera resposta que confirme vostra assistència".