divendres, 30 d’octubre del 2009

Xerrada sobre els 5 antiterroristes empresonats als EEUU.


Els amics i amigues de l'associació Solidaritat amb Cuba de la Safor amb l'ajut del SEPC de l'EPSG organitzen un acte molt interessant al que recomanem assistir, us envíem el mail que ens han enviat on trobareu tots els detalls de l'acte:

En un nou cas Sacco y Vanzetti, un estat es venja d'un altre en la persona de cinc ciutadans innocents, als que manté tancats de per vida des de fa ja 11 anys, sense judici just i incomunicats dels seus familiars i advocats, en contra del clamor mundial que exigeix el respecte dels seus drets humans i la seua llibertat immediata.
Acte-Conferència a l' aula magna de la Universitat Politécnica al campus de Gandia (Grau-Platja) amb assistència d' Adriana i Olga, mullers de dos dels cinc presos cubans en gira mundial per a la solidaritat amb "los cinco", i intervenció d' advocats.
Davant la tortura i la violació dels drets humans, NO CALLES!!
Acudeix a l'acte en solidaritat amb "los cinco". LA JUSTÍCIA I ELS DRETS HUMANS ALS ESTATS UNITS: EL CAS DE "LOS CINCO"
4 DE NOVEMBRE (DIMECRES) A LES 7 DE LA VESPRADA, A L'AULA MAGNA DE L'ESCOLA POLITÈCNICA SUPERIOR DE GANDIA (UPV)
S'adjunta fullet explicatiu.


Plànol per a arribar al local de l'acte (Universitat Politècnica de València- Campus de Gandia)
http://maps.google.es/maps?f=q&source=s_q&hl=es&geocode=&q=universidad+politecnica+gandia&sll=39.488741,-0.333452&sspn=0.023184,0.055189&ie=UTF8&hq=universidad+politecnica&hnear=Gandia&ll=38.993272,-0.175352&spn=0.023348,0.055189&z=14

Enllaços informatius
Castellà
http://www.antiterroristas.cu/lang/sp/index.php
Anglés
http://www.freethefive.org/
wikipedia castellà
http://es.wikipedia.org/wiki/Los_cinco_cubanos_presos_en_los_Estados_Unidos
wikipedia Anglés
http://en.wikipedia.org/wiki/Cuban_Five

dijous, 29 d’octubre del 2009

Programació de novembre de l'Ateneu



Programació Novembre 2.009 Ateneu Popular Arrels

Dimecres 4- Projecció a les 21:30h la pel·licula “V deVendetta” lliure adaptació de la novel·la gràfica V for Vendetta d'Alan Moore i David Lloyd. La pel·lícula mostra al protagonista V, un combatent per la llibertat que persegueix la destrucció d'un estat feixista, ubicat en l'Anglaterra de l'any 1997 (el futur, quan es va publicar l'obra: 1982-1985)

Divendres 6- Xerrada a les 20:15h “El futur de les cordades i la directiva europea del foc” de Jesús Soriano Blesa de la Colla de dimonis “La diabòlica de Morvedre” i portaveu de la Federació de Diables del País Valencià.

Dimecres 11- Projeccio a capitols de Filosofia, aquí y ahora. Capítol I: ¿Porque hay algo y no nada? I Capítol II: Sacar la filosofía a la calle.

Divendres 13- Concert de Andres Valor a les 20.30h i després sopar

Dimecres 18- Projecció a les 21:30h el documental “Llach, la revolta permanent” El 3 de març de 1976 a Vitòria, en el transcurs d’una assamblea de treballadors, l’actuació policial va causar cinc morts i més de cent ferits de bala. Aquella mateixa nit, empès per la ràbia, Llach va composar la que seria una de les cançons més emblemàtiques d’aquells anys: “Campanades a morts”.

Dissabte 21- Concert dels 300 anys d'ocupacio, 300 anys de resistècia a Vilafranca del Penedés, on actuaràn: KOP, Soziedad Alkoholica, La Gossa Sorda i Dr Calypso. Si vols vindre amb nosaltres posat en contacte.

Dimecres 25- Projecció a les 21:30h de “El ladrón de bicicletas” un obrer aturat des de fa anys, troba treball coma fixador de cartells, però per poder desenvolupar bé la seva feina, necessitaria una bicicleta que per consegirla s'enpenya però un dia en un descuit li la furten i comenca una recerca per trobar-la.


Totes les activitats organitzades per el Rogle, Assemblea de Joves del Comtat-CAJEI i Endavant-OSAN el Comtat

dimecres, 28 d’octubre del 2009

Qui ens governa? Ens governen titelles!


Extret del blog de Josep Pàmies
ARCADI OLIVERES , Profesor del Departamento de Economía Aplicada de Universidad Autónoma de Barcelona http://www.justiciaipau.org/nou/comunicats.es.shtml?x=6326

Nos expone con su claridad acostumbrada en este video http://vimeo.com/7217863, como los diferentes Países están gobernados , no por personas elegidas por el pueblo, sino por aquellas que propone , apoya y financia un poderoso grupo de iluminados que se creen en el derecho de manejar nuestras vidas por el simple hecho de haber nacido con “sangre azul”, caso de nuestros “queridos” Reyes de Espanya, o de haber acumulado riquezas de forma especulativa , fraudulenta o criminal.

Un video imprescindible de visionar si queremos comprender la situación política , económica y sanitaria actual http://vimeo.com/7217863

En los enlaces que voy a adjuntar a continuación podrán ver el papel de los N0 elegidos Reyes de Espanya y sobre todo de la silenciosa Reina Sofia.

http://vodpod.com/watch/2315538-el-club-bilderberg-la-historia-de-la-reina-sofia-y-del-club-privado-ms-poderoso-del-mundo?mp=1&pod=retrato

http://ecodiario.eleconomista.es/internacional/noticias/1255080/05/09/5/Que-ha-decidido-el-Club-Bilderberg-este-fin-de-semana.html

El Col·lectiu contra la corrupció soterrarà dissabte la 'democràcia'


Font:www.vilaweb.cat
Una processó amb músics de tot el país demanarà a València la dimissió de Camps
Una processó i el soterrament de la 'democràcia' expressarà dissabte la indignació de molts valencians que, convocats pel Col·lectiu contra la corrupció (vídeo), demanaran de bell nou la dimissió de Francisco Camps. La iniciativa va néixer d'una gent que, indignada per les informacions sobre corrupció que hi implicaven membres del govern, va obrir un grup a Facebook. La manifestació sortirà a les sis del vespre de la plaça de Sant Agustí de València.

'El president de la Generalitat ens ha mentit, reiteradament, i ha quedat clarament demostrada la connivència del PP amb la trama corrupta Gürtel', diu el Col·lectiu contra la corrupció, que ja té el suport d'Iniciativa pel Poble Valencià i del Bloc.

Els organitzadors demanen un canvi 'i una renovació de la democràcia' i es declaren disposats a treballar 'per posar en evidència aquesta política basada en l'aprofitament i la mentida d'un govern que ens fa vergonya'.

Tot i que la mobilització prevista per a dissabte vol ser una 'processó per a soterrar la democràcia', també vol tenir un to festiu. És per això que hi participaran colles de dolçainers de tot el país, grups de percussió i músics de banda. Al final de la manifestació es farà la lectura d'un manifest i se celebrarà 'el reviscolament simbòlic de la nostra dignitat'.

ABRUMADORA VOTACIÓN EN CONTRA DEL BLOQUEO A CUBA EN NACIONES UNIDAS



La Asamblea General de Naciones Unidas reiteró hoy por décimo octavo año consecutivo su condena al bloqueo de Estados Unidos contra Cuba y exigió su inmediato levantamiento.

El repudio fue expresado por los 187 votos a favor y tres en contra obtenidos por una resolución titulada Necesidad de poner fin al bloqueo económico, comercial y financiero impuesto por los Estados Unidos de América contra Cuba. Hubo dos abstenciones.

El apoyo a Cuba fue incluso mayor al del año pasado, cuando una resolución similar había recibido el respaldo de 184 países.

Una vez más, el gobierno norteamericano quedó en un aislamiento casi absoluto en su intransigencia de mantener el asedio implantado contra la isla caribeña desde hace casi medio siglo.

dimarts, 27 d’octubre del 2009

El que faltava pal duro.

Este dimecres projecció de "Tasio"


Demà dimecres a les 21h en l'Ateneu, projecció de "Tasio" una pel·licula de Montxo Armendariz.

Aquesta pel·lícula narra la vida d’un jove que naix i viu en un poble de Navarra situat a la Serra d’Urbasa. De com passen els anys i les vivències. De les costums. Dels paisatges. Del contacte amb el bosc. De la vida als pobles d’interior.

M’agradà moltíssim la fidelitat amb l’entorn. Amb els personatges. Montxo va buscar actors que tingueren l’accent dels habitants d’ixa zona. I es nota. La vida d’uns personatges que viuen impregnats del seu poble. Dels seus paisatges. Del clima.

Tasio va existir. Montxo el va conèixer i va pensar fer d’ell una pel·lícula. Una persona independent. No volia treballar per a un altre. Tot i les dificultats de l’època. I ho va aconseguir. Va viure lliure. De carboner al bosc.

dissabte, 24 d’octubre del 2009

50è Aplec del Puig (25/10/2009)


Sota el lema "Independència de tot Catalunya", el programa de l'Aplec del Puig d'enguany és el següent:

- Lectura de Poemes d'Ausiàs Marc, en el 550è aniversari de la seua mort.

- Parlaments de:
+ Núria Cadenes, del PSAN.
+ Josep Manel Ximenis, regidor de la CUP d'Arenys de Munt.
+ Carles Mora, batlle d'Arenys de Munt. El passat 13 de setembre aquesta població del Maresme celebrà una consulta popular de la independència, arran de la qual han arrencat més i més convocatòries.
+ Hèctor Serra, de la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI).
+ Josep Guia, del PSAN


- Record i homenatge a Mavi Dolç (1961-2009)

- Actuació d'Estrella Roja de Benimaclet

I entrepans, taller infantil, paradetes, dolçaines i tabals, cançons, paella...

divendres, 23 d’octubre del 2009

La gran nit del Botifarra


Font: www.vilaweb.cat

El nou fenomen de la música valenciana presenta disc nou avui i demà amb tots els honors al Gran Teatre de Xàtiva

Pep Gimeno Botifarra, el nou fenomen de la música valenciana, presenta avui i demà el segon disc, 'Te'n cantaré més de mil', al Gran Teatre de Xàtiva (22.30), la seva ciutat natal, amb totes les entrades venudes de fa dies. Aquest disc és un pas més en la tasca de recuperació de cançons tradicionals començada en el primer. Però entre l'un i l'altre el Botifarra ha esdevingut, a més d'un cantant reconegut, un símbol i una referència per al jovent (vegeu-ho en aquest reportatge).


'Fa trenta-cinc anys que em dedique a parlar amb la gent gran per aprendre les seues cançons, algunes de les quals estaven quasi oblidades', explica el Botifarra, que es mostra colpit i a la vegada orgullós de la gran acollida que la seva música ha trobat entre el jovent valencià: 'aquests últims dos o tres anys m'adone que als concerts hi ha un vuitanta per cent de gent jove, i que aquests joves canten la Malaguenya o la Jota de Xàtiva'.

Cançons, aquestes dues, que pocs anys enrere només coneixia la gent gran de llocs molt concrets de la geografia valenciana i que ara se senten corejar a la majoria de concerts del Botifarra.

'El Botifarra representa el nostre poble, les nostres cançons, la nostra tradició i la nostra gent', explicava una jove seguidora dissabte passat a Xàtiva, on el Botifarra va fer un breu recital en un acte organitzat per a la gent del Raval amb la voluntat de dinamitzar el barri. 'Aporta un aire nou a les cançons de tradicionals', deia també dissabte, Àngel Roca, el seu versador habitual en les albades. Amb el seu to desenfadat i corrosiu habitual, el Botifarra va cantar, primer a Llocnou d'en Fenollet acompanyat per la seva cantadora de sempre, Lola, i ja ben entrada la matinada, una desena de cançons davant d'un centenar de veïns al Raval de Xàtiva.

En ambdós llocs, el Botifarra va demostrar que ha esdevingut un símbol que va més enllà de la música i que té un naturalitat especial: 'el seu secret és no interpretar, sinó simplement ser així d'autèntic', comentaven alguns dels assistents.

El seu creixement i la popularització de la seva música ha estat tan evident entre la publicació del primer disc i del segon, que per aquest segon s'ha rodejat d'una quinzena de músics, entre els quals Miquel Gil, el també xativí Feliu Ventura o membres d'Obrint Pas. Tots ells seran aquesta nit i demà a Xàtiva per acompanyar el Botifarra en un directe que ningú no dubta que serà una gran nit, la seva gran nit.

dimecres, 21 d’octubre del 2009

Amb el Principat sol, no hi ha independència!



Molt s'ha escrit sobre el referèndum d'Arenys de Munt, molts polítics "professionals" s'han volgut muntar al carro i és barallen entre ells per vore qui és més independentista en un espectacle ridícul i s'obliden que tots ells donen suport i legitimen l'Estat espanyol. Ens volen fer creure que la independència de Catalunya la tenim allí davant i s'omplin la boca de catalanitat i de grans paraules però ignorant a la resta dels Països Catalans.

Jo com a valencià, català del País Valencià, m'he molestat per algunes opinions que han llançat gent independentista i d'esquerres que fins fa poc cridava la independència i socialisme pels Països Catalans i a la primera de canvi, perquè en un poble facen un referèndum que no és vinculant i que no suposarà cap canvi substancial, comence a abandonar la idea de Països Catalans. Ja sé que al País Valencià en el tema de construcció nacional anem un poc endarrerits però al Principat no van molt millor si no és en un sentit regionalista, ja que la idea de Països Catalans, com a molt, existeix en la consciencia col·lectiva com una cosa cultural i no com una nació, fins i tot en alguns casos ni això, actituds principatines que si ocorregueren al País Valencià serien considerades com tercer vistes o blaveres. Si al País Valencià no s'haguérem desfet del blaverisme, el projecte nacional, regionalista, el tindríem molt més fort, segurament no tant com al Principat però més fort, segur. Que estes idees ixquen de gent propera a CiU, Bloc, ERC... és d'esperar, però que hi haja aquesta percepció en gent que pertany a l'esquerra independentista, o en la seua orbita, és preocupant, encara que siga per qüestions estratègiques. Referèndums com el d'Arenys el que fan en una part important de la gent propera a la idea de Països Catalans és per una banda, creure que renunciant al País Valencià, les Illes, Catalunya Nord, el Carxe i la Franja, el Principat de Catalunya serà independent en poc de temps; i per altra banda, que gent que viu en estos territoris tinga la percepció que el Principat de Catalunya sol s'apanya i que si no ens vol que tire pel seu camí que la resta ja tirarà pel seu, ignorant que si cadascú agafa un camí que no siga el de la unitat cada vegada estarem més allunyats, més distants i menys germans.

Quin és el nostre projecte? Volem Països Catalans esquarterats o uns Països Catalans reunificats i independents? Què seria de la resta de la nació si una part del territori s'independitzara deixant els altres catalans, (valencians, eivissencs, mallorquins...) a l'aguait dels espanyols? on s'ha vist que un país renuncie a una part d'ell en qualsevol procés d'independència abans de dialogar?

Jo en vaig alegrar quan en el referèndum d'Arenys de Munt va guanyar el "Sí" a la independència d'una part de la nació en el marc de la Unió Europea, però per molt que m'alegre eixe no és el meu projecte i no ho és perquè no contempla la independència de tots els Països Catalans i perquè ho fa en el marc d'una super estructura de mercat capitalista com és la Unió Europea, i ni vullc un país desfet, separat i enfrontat, ni vull canviar d'amos. No pot haver independència sense socialisme! Açò no és res nou. Fins i tot hi ha gent que deixats portar per l'eufòria postreferèndum, posa data a la independència del Principat de Catalunya. I la independència no ens vindrà donada per unes eleccions no vinculants d'un poble ni de 100 pobles, la independència ens l'haurem de guanyar amb molt d'esforç i molta lluita en tots els fronts. Ara no és temps de renunciar, ara és temps de reforçar la lluita, de posar-nos les piles i de no parar de treballar pels nostres objectius: la unificació, la independència i el socialisme dels Països Catalans.
Passaran els dies i el que ha passat a Arenys sols serà un bon record en la nostra consciencia, als altres pobles que facen referèndum, els mitjans d'informació ja no els donaran el bombo que li han donat al d'Arenys perquè no els convé i molts de nosaltres ni ens assabentarem que a tal poble han fet un referèndum per a la independència, però la idea que estan creant que els Països Catalans puguen avançar per separat perdurarà i errors com este no són gens bons per a la independència de la nostra nació, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.
http://www.laccent.cat

El jutge autoritza el tancament del repetidor que emet TV3 a la ciutat de València



Afectarà prop d'un milió i mig d'habitants · La campanya Televisió sense fronteres arriba a Girona
El Tribunal Superior de Justícia del País Valencià ha autoritzat la Generalitat a precintar el repetidor (sentència en pdf) que ACPV té a Perenxisa, al municipi de Xiva, i que fa arribar el senyal de TV3 en TDT a la ciutat de València i a les comarques de l'Horta, el Camp de Morvedre, el Camp de Túria, la Foia de Bunyol, la Ribera Alta i la Ribera Baixa. Això afectarà, segons que ha advertit l'entitat, gairebé un milió i mig d'habitants. La sentència del TSJPV respon el recurs d'apel·lació interposat per la Generalitat contra la negativa judicial a tancar el repetidor.

En aquest sentit, ACPV recorda que ja hi ha hagut uns quant pronunciaments favorables de la justícia 'i que, per tant, en aquest afer hi ha sentències discrepants.'

ACPV critica que el tribunal autoritzi el govern a entrar al centre emissor basant-se 'en l'execució d'una disposició administrativa' i 'sense entrar al fons de la qüestió'. Així, Acció Cultural diu que discuteix 'la competència legal de la Generalitat valenciana per a actuar sobre una televisió pública que és emesa per un canal de TDT la titularitat del qual no és autonòmic' i adverteix que 'el tancament d'una televisió implica un exercici de censura, per molt que aquesta decisió fos suposadament revocable per una sentència posterior'.

Cal recordar que romanen obert els expedients administratius contra ACPV i les multes imposades a l'entitat. 'Amb aquesta sentència, el tancament del repetidor que cobreix l'àrea més poblada del País Valencià pot ser imminent, i depèn en exclusiva de l'arbitrarietat política i l'interès partidista de l'actual govern.' En aquest sentit, ACPV fa una crida perquè la gent se sumi a la campanya d'Iniciativa Legislativa Popular Televisió sense fronteres, perquè 'és evident que només per aquesta via aconseguirem aturar aquest intent de censura.' Justament, ahir va començar a Girona la recollida de signatures de la ILP perquè es pugui veure TV3 a tot el país.

XERRADA DE LA PLATAFORMA EN DEFENSA DE LES PERSONES EN DEPENDÈNCIA DE L'ALCOIÀ I EL COMTAT





El passat divendres dia 16 d’octubre es realitzà al Centre Cultural Joan Fuster, una xerrada sobre la llei de la dependència, a càrrec de gent de la mateixa plataforma, la xerrada va de molt per a que la gent interessada de Beniarrés s’assabentara de com es troba l’aplicació de la llei. Al País Valencià aquesta llei és una de les més mal aplicades de tot l’estat espanyol. La Plataforma per la Llei de la Dependència reivindica que els polítics valencians apliquen la llei tal i com deuria de ser no com ells la vulguen aplicar.

A l’acte varen assistir cap a unes 50 persones i després hi hagué sopar popular a l’Ateneu Popular Arrels.
L’acte s’ha calificat per Endavant-el Comtat, l’AJC-CAJEI i el Rogle, com una activitat que ens ajuda a enfonsar-nos en problemas de temàtica social del poble.

dimarts, 20 d’octubre del 2009

Autodetermina el teu cos!. 19ª Festa per la independència

Esquitxada de nit
la bata blanca
i amb els dits entintats
mig oblidàvem
al cor de l’ametlló,
l’ametlla amarga,
Marià-Mercè Marçal

Enguany te lloc els dies 21, 24 i 28 d'octubre a València (l'Horta) en el Centre Social Terra al carrer Baró de Sant Petrillo 9 en el cor de Benimaclet.

Les activitats inclouen dues xarrades sobre el tema de l'avort (a càrrec de Claudia Anzorena i Susan S. Davies), el passe del vídeo "Història de un secreto" i un concert del grup Naia. Podeu consultar tot el programa ampliant la notícia



Dimecres 21. Passe de vídeo “Historia de un secreto” Passe de vídeo “Historia de un secreto”
Sinopsis. "Quan jo tenia quatre anys i mig, ma mare va desaparèixer. La nostra família ens va dir a la meua germana i a mi que havia anat a treballar a París. Un any i mig més tard, la nostra àvia ens va confessar que havia mort en una operació d'apendicitis". Vint-i-cinc anys després la realitzadora Mariana Otero descobreix la veritat: s’ha mare va morir per un avortament clandestí a una França que no coneixia encara la “llei Veil”.

Dissabte 24.

19:00h. Xerrada. l’Avortament, un dret innegable.
Amb la participació de Susan S. Davies de l’organització Woman on Waves i d’una militant de Maulets

Woman on Waves (Organització Holandesa que des del seu vaixell ajuda a les dones de tot el món a prendre consciència sobre la planificació familiar i prevenir embarassos no desitjats, a més aquestes dones practiquen avortaments en aigües internacionals a aquelles dones que no poden fer-ho als seu país. Aquest vaixell va tindre una polèmica arribada a València el passat 2008)

21:30h Sopar popular. (cal apuntar-se al Terra)
23:00h Concert de Naia
Dimecres 28. Xerrada. L’Avortament a altres parts del món. El cas concret d’Amèrica Llatina.

Amb la participació de Claudia Anzorena, integrant del col·lectiu feminista “Las Juanas y las Otras” (Mendoza Argentina), integrant de la “Campaña Nacional por el Derecho al Aborto Legal, Seguro y Gratuito” (Argentina), i col·laboradora de la llista RIMA “Red Informativa de Mujeres de Argentina”. I d’una companya de Nicaragua que ens explicarà la lluita de les dones al seu país on esta prohibit l’avortament fins i tot quan la vida de la mare esta en perill.

La mobilització contra la corrupció del dia 31 a València comença a prendre cos


Font:www.vilaweb.cat
La iniciativa va començar essent un grup de facebook i ja s'hi han adherit els primers partits i col·lectius
Si va començar essent una iniciativa del facebook, ara ja va esdevenint una mobilització a la qual se sumen partits i sindicats. El col·lectiu contra la corrupció convoca per al dia 31 d'octubre una manifestació a València per demanar la dimissió de Francisco Camps i per protestar contra la corrupció al país. De moment, ja tenen el suport d'Iniciativa pel Poble Valencià i del Bloc i hi ha previst que s'hi afegeixin més partits i més sindicats.

A més, avui propugnen a tots els municipis una moció contra la corrupció, segons que ha explicat a VilaWeb Reyes Matamales, portaveu del col·lectiu. Ara, aquests dies vinents partits i sindicats han d'acabar de decidir si donen suport, i de quina manera, a la mobilització. Enric Morera, secretari general del Bloc, ha dit a VilaWeb que la seva formació política compartia els objectius d'aquesta iniciativa 'perquè ens trobem en una situació d'alarma ciutadana'; troba la convocatòria cívica 'molt oportuna', però 'el protagonisme, l'ha de tenir la societat civil i el col·lectiu organitzador, però convidarem els nostres afiliats a participar-hi.'

Del facebook al carrer

'Som gent de tot el País Valencià que vam indignar-nos quan vam veure que Canal 9, mentre emetia la sortida del jutjat de Camps, deia que el president col·laborava amb la justícia quan el fet era que l'havien imputat', explica Matamales a VilaWeb. D'aquella indignació va sortir la idea de formar un grup de facebook per aplegar gent que volgués participar en una manifestació, i que ja té prop de 12.000 membres. Així, el 13 de juny, centenars de manifestants, convocats pel facebook, van demanar la dimissió de Camps, quan va ser imputat en el cas Gürtel.

Després d'uns mesos de descans, ara han decidit reprendre les accions. 'El motiu d'eixir al carrer és que ja és una cosa més que evident que la corrupció i la mentida s'han instaurant al PP valencià i, de retruc, a les institucions', explica Matamales, que insisteix que no en tenen prou amb la destitució de l'ex-secretari general del PP, Ricardo Costa. 'Això no és més que un reconeixement indirecte del finançament il·legal del PP, i creiem que el primer a dimitir hauria de ser Camps, i seguidament, tots els imputats. A més, volem que ens tornin tots els diners, que són dels valencians', rebla Matamales: 'Ha arribat el moment que la gent hi prengui part; ha arribat el moment de dir prou a aquesta ensarronada.'

Ja tenim grup a Facebook!


Ahir vam obrir grup a fecebook, si utilitzes este mitjà el pots apuntar al nostre grup i estar enterat de les nostres activitats, notícies. esdeveniments...
pot apuntar-te ací:ATENEU POPULAR ARRELS

dilluns, 19 d’octubre del 2009

Projecció de "Garaje Olimpo" este dimecres a l'Ateneu Popular Arrels


Este dimecres a les 21h realitzarem la projecció de "Garaje Olimpo".
Buenos Aires durant la dictadura militar. Na Maria viu amb la seva mare, Diana, en una gran casa en decadència. Algunes habitacions estan llogades i en una hi viu en Fèlix, un jove tímid, enamorat de na Maria i que sembla no tenir passat ni família. Maria treballa en un barri pobre, ensenyant a llegir i escriure i, a més, és activista d’una petita organització oposada a la ferotgia de la dictadura militar. Un matí és detinguda i duta a l’interior de Garage Olimpo, una de les nombroses sales de tortura usades pels militars davant la indiferència o ignorància general, al centre de Buenos Aires. Tigre, encarregat del centre, designa a un dels seus millors homes per a dur a terme l’interrogatori. Aquesta persona és Fèlix, el seu inquilí.

Condemnat a 26 anys de presó el militar neonazi assassí de Carlos Palomino



El tribunal ha considerat l'agreujant d'odi ideològic en el crim, un fet que hem trobat a faltar massa sovint amb casos com el de Guillem Agulló. El neonazi Josué Estébanez ha estat condemnat per assassinat i per intent d'homicidi. Les excuses que va esgrimir l'acusat per negar la seua ideologia nazi-feixista no han colat. És curiós que els nazis no reconeixen mai ser-ho, una actitud que contrasta amb l'habitual xuleria d'aquestes bandes criminals. Ara, Josué tindrà temps de pensar, d'estudiar i de conèixer gent de distintes races a la presó. Esperem que complisca íntegra la pena i que els propers crims feixistes tinguen el mateix desenllaç. DESCARREGA'T LA SENTÈNCIA COMPLETA.


Notícia de Público:


Condenado el asesino de Palomino a 26 años de prisión

El juez ha considerado el agravante ideológico. El militar negó ser de extrema derecha y se definió como "un español al que le gusta que gane la Selección". La Fiscalía pedía 30 años

ÓSCAR LÓPEZ FONSECA / YERAY CALVO - Madrid - 19/10/2009 11:58

El asesino de Carlos Palomino, Josué Estébanez, ha sido condenado a 26 años de prisión por el asesinato con agravante de móvil ideológico.

El tribunal considera que Estébanez es culpable de un delito de asesinato con la agravante de odio ideológico, por el que le impone 19 años de cárcel, y de otro de homicidio en grado de tentativa, por el que le condena a 7 años de prisión.

Durante el proceso judicial la defensa trató de evitar que este tipo de agravante se llegara a materializar. De hecho, la defensa se basó en que el crimen cometido en el metro de Madrid fue en realidad un "homicidio imprudente", un argumento que van en consonancia con las declaraciones del propio Josué, el autor del asesinato, que ya intervino en el juicio hace unos días.

Para ello Josué se acogió a tres eximentes para pedir una pena máxima de 6 meses por el asesinato de Palomino, y otros tres meses por otro apuñalamiento: 'miedo insuperable', 'legítima defensa' y 'estado de necesidad'.
"Un español" más

Durante su intervención en el juicio del pasado 14 de septiembre negó ser neonazi, y se autodefinió como un "español que le gusta que gane la selección española".

Sin embargo, un policía que intervino en su detención señaló ante el juez de la Audiencia Provincial de Madrid que Josué vestía "como un skin neonazi" el día de autos. Otros dos de los policías que le detuvieron señalaron al tribunal que Josué estaba "muy tranquilo" en el momento de su detención y que se le requisó un puño americano.

Durante el juicio reconoció que apuñaló a Palomino en legítima defensa, al verse acorralado, dijo. Sin embargo, los testigos certificaron que el asesino llevaba preparada su arma, tal y como planteó la fiscal.
Satisfacción por la sentencia

El presidente de Movimiento contra la Intolerancia, Esteban Ibarra, considera que la sentencia es "pedagógica" y de "gran altura al reconocer el odio ideológico como agravante" por primera vez.

Los hechos

Josué Estébanez de la Hija fue el autor de la puñalada mortal que acabó en noviembre de 2007 con la vida del menor Carlos Palomino en el Metro de Legazpi, cuando se dirigía a reventar una manifestación convocada por las Juventudes de Democracia Nacional.

Al llegar a la plaza de Legazpi de la capital, observó que en el andén había un grupo de jóvenes con estética antifascista, a sabiendas de que se había convocado una contramanifestacion para reventar la de Democracia Nacional. Provisto de una navaja, que ocultó en la cara posterior del antebrazo, se dirigió hacia una de las puertas del vagón al que se disponían a entrar los chavales.

Entre los chicos estaba la víctima quien le realizó unos comentarios que se desconocen, a los que el procesado respondió clavándole la navaja que portaba.

Tras apuñalar al joven, el agresor salió corriendo, siendo perseguido en su huida por un grupo de jóvenes no identificados que lograron retenerle. Gracias a esta intervención, la Policía detuvo al supuesto asesino, a quien se le incautó un puño americano. Dos días después, ingresó en prisión provisional.

Judici a l'assassí de Carlos Palomino. Campanya a tot l'Estat: Notícies i convocatòries (Antifeixistes.org)

diumenge, 18 d’octubre del 2009

Campanya del TDT i el CATALÀ

Per si voleu fer-la córrer:



Benvolguts,




Com sabeu aviat arribarà la TDT que permetrà la recepció de més canals de televisió. Curiosament, l'arribada d'aquesta tècnica en lloc de proporcionar que les principals televisions en català es vegin a tot el territori lingüístic farà que cada cop quedin més empetitides i sense possibilitat d'anar més lluny de l'àmbit autonòmic o local.




En efecte, ja sabem que la reciprocitat en la recepció de canals entre Catalunya i el País Valencià és gairebé impossible en aquests moments. A Catalunya del Nord tallen les televisions del Principat.. Els acords entre Catalunya i les Balears seran de mínims i de la Franja de Ponent no se n'ocupa gairebé ningú.




Davant d'aquest panorama cal reaccionar ràpidament. En els pròxims mesos ens hi juguem molt. Necessitem un espai televisiu propi en català si no volem ser un poble i una llengua residual.




És per això que XARXA DE CONSUMIDORS AMB LLENGUA engega aquesta campanya, tot esperant la vostra col·laboració. Es tracta d'enviar una carta al ministre d'Indústria, Turisme i Comerç d'Espanya perquè ell en té la clau tècnica. D'altra banda, creiem que l'Estat ha de prendre cartes en aquest tema de les televisions en català i que no s'ha de deixar tot a mans només a mans de les autonomies.




Si us plau entreu a:




http://www.indexcat.cat/somdeumilions/campanya.htm




Seguiu-ne les instruccions i envieu-la.

Moltes gràcies.

Manifestació a Llanera contra el macroabocador. La guàrdia civil tracta els manifestants com si foren terroristes: identificacions i denúncies

Extret del blog de Cucarella

L’última manifestació impulsada per la Plataforma No al Macroabocador de Llanera ha recorregut avui els carrers d’aquesta població de la Costera de Ranes. Gent vinguda de les diferents poblacions de les comarques afectades, la Costera i la Canal de Navarrés, s’ha congregat a la població de Torrella, des d’on s’ha iniciat la manifestació, molt nombrosa, que aviat s’ha endinsat pels carrers de Llanera i l’ha travessada de cap a cap, d’anava i de tornada. Tot i que corria un bufit de vent fresquet, s’hi han vist moltes samarretes, blanques i negres, amb el lema de batalla: «No a l’abocador de Llanera».

La manifestació, pacífica i festiva, s’ha desenvolupat a ritme de batukada. Tanmateix, la guàrdia civil hi ha estat present i val a dir que ha volgut fer notar la seua presència. I no ha vingut a “mantenir l’odre” ni a organitzar el trànsit, sinó a identificar i denunciar. A intimidar. N’hi havia d’uniforme i també de particular, altrament dits “de la secreta”. Només iniciar-se la manifestació, quan només quedava la cua per moure, agents d’uniforme han obligat a identificar-se a les persones que portaven la pancarta final, d’Énguera, i els han pres les dades. La seua actuació ha estat semblant a la que protagonitzaren en la concentració de Roglà i Corberà: xulesca i intimidatòria. La provocació policial se n’ha eixit de solc quan agents de paisà i d’uniforme han tret de la manifestació, per la força, tres jóvens del col·lectiu La Lloca de Canals i en un passatge els han obligat a identificar-se i els han denunciat. La gent, però, se n’ha adonat i ha eixit en defensa dels jóvens. Els han adreçat crits de «¡Fora! Fora!», i «Mans enlaire, açò és un atracament!». Conforme anaven sabent què passava, corrien de boca en boca comentaris indignats per l’actuació intimidatòria de la guàrdia civil. «Ens tracten com si fórem terroristes», el més repetit. Han estat moments de molta tensió que els organitzadors han intentat de reconduir demanant que tornàrem a la manifestació.

Atès que hi havia càrrecs del PSOE, els he instat a demanar a explicacions al Delegat del Govern, l’excomunista Ricardo Peralta, sobre la forma d’actuar de la guàrdia civil. Qui els ha ordenat que feren identificacions i denúncies? Per què hi havia “secretes” entre els manifestants com si fórem en ple franquisme? Fet i fet, per damunt dels alcaldes i altres càrrecs municipals i supraminicipals que puguen haver ordenat aquestes actuacions antidemocràtiques, la màxima responsabilitat sobre les actuacions de la policia nacional i la guàrdia civil correspon al Delegat del Govern. Davant aquest requeriment, un dels càrrecs del PSOE de la comarca s’ha interessat pels tres jóvens denunciats i s’ha compromés a aclarir els fets. Veure’m en què queda tot plegat.

En resum, bona resposta participativa, pacífica i responsable, i una actuació policial més pròpia dels anys sinistres del franquisme. Es nota que la resposta popular contra el macroabocador de Llanera està posant nerviosos als polítics del negoci.

dissabte, 17 d’octubre del 2009

Escola Valenciana dona el tret de sortida a la campanya 'Parla'm en valencià'

Escola Valenciana ha donat el tret de sortida a la campanya Parla'm en valencià, que té per objectiu donar a conèixer el servei anomenat Voluntariat pel Valencià. A través dels mitjans de comunicació, les xarxes socials i accions al carrer es conscienciarà a la societat valenciana de la importància que té l'ús de la llengua.

La campanya, que va començar dijous i restarà activada fins el proper 2 de novembre, anunciarà el missatge a ràdios, premsa, portals d'Internet i punts d'informació d'arreu del país. A més, també es farà un ús significatiu de les xarxes socials, sobretot a través del Facebook del Voluntariat per la Llengua. El Mercat Central de València, d'altra banda, serà el punt d'acció de 5 actors que abordaran la gent que passi amb diversos esquetxos interpretatius.
Diego Gómez, d'Escola Valenciana, assegura que “tenen la convicció que per a fomentar l'ús del valencià al carrer, al treball o al mercat la clau està en facilitar les coses a les persones que volen soltar-se a parlar en la nostra llengua”. El Voluntariat pel Valencià està establert, actualment, en 70 municipis d'arreu del País Valencià, i funciona a grans ciutats com Elx, Alacant o València. Una dada significativa és que 7 de cada 10 són ciutadans castellanoparlants, i un 30% són immigrants.

Aquesta campanya es presenta en un context complicat. A la ciutat de València, només un 2'2% de la població parla en valencià als desconeguts, i un 3'3% ho fa amb els amics o quan va de compres. Aquestes xifres són significativament més altes en les comarques valencianoparlants, però tot i així estan per sota dels mínims acceptables per tal de garantir la supervivència de la llengua.

dijous, 15 d’octubre del 2009

Membres del SEPC reprimits pels guardes de seguretat.


Universitat Politècnica de València El darrer dijous membres del SEPC de la Universitat Politècnica de València han participat en una activitat que organitzava la universitat i han sigut reprimits pels guardes de seguretat de la mateixa.
A l'Àgora de la Universitat Politècnica de València, membres del reaparegut nucli d'aquesta universitat, han assistit als actes de commemoració del 9 d'Octubre (que ha organitzat una associació cultural), on han muntat una paradeta d'informació a l'estudiant, han repartit informació de l'organització i han penjat una pancarta amb el lema "A LA POLITÈCNICA, ORGANITZA'T I LLUITA AMB EL SEPC".

Poc temps després de penjar l'esmentada pancarta, els membres de seguretat privada de la universitat s'han disposat ha tallar-la. En eixe moment, han rebut l'escridasada d'un gran nombre de gent i del grup de música que estava actuant al concert, que ha traslladat la seua indignació a tots els assistents.

Més tard, els mateixos agents de seguretat privada han perseguit (muntats en motocicletes) i increpat els i les militants del SEPC quan es disposaven a abandonar el recinte universitari, i han amenaçat en llengua estrangera als mateixos estudiants.

Lamentablement, aquests no són uns fets aïllats a la Universitat Politècnica de València. Centre d'ensenyament que no realitza cap tipus d'eleccions a claustre ni a centre de facultat amb la participació dels i les estudiants. Centre, on les organitzacions d'estudiants no tenen cabuda, no són "legals". Tampoc hi ha cap aula ni despatx per a aquestes organitzacions, i els impediments per a realitzar qualsevol tipus d'activitat, ja no política, sinó de caire cultural o lingüístic, és realment difícil.

Però, davant d'aquests fets el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) encoratja els i les estudiants de la Universitat Politècnica de València a lluitar i organitzar-se per una universitat digna.

Davant la seua repressió, la lluita continua!

Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans

(SEPC)

dimecres, 14 d’octubre del 2009

MANIFESTACIÓ CONTRA EL MACROABOCADOR DE LLANERA.


Missatge que hem rebut des de l'Assemblea de Joves de la Costera l'Escarot- CAJEI

DISSABTE 17 D'OCTUBRE
19H. TORRELLA --> LLANERA

Des de l'Escarot, l'Assemblea de Joves de La Costera, us convoquem a totes
i tots a la gran manifestació convocada per la Plataforma contra el
Macroabocador que tindrà lloc pels carrers de Torrella i final a Llanera
des de les 19h.

Per què has de vindre?
-Perquè als carrers ens hi juguem bona part de les possibilitats d'aturar
un projecte que HA ESTAT APROVAT CONTRA LA VOLUNTAT POPULAR.
-Perquè els polítics sols es mouen per euros o per vots. Vore molta gent
als carrers probablement els assuste i faja repensar els càlculs
electorals.
- Perquè el macroabocador no és solució per a cap problema; és una font de
molts problemes i una hipoteca eterna per a la comarca.
- Perquè el model de macroabocadors no pot ser perpetuat; és un model
basat en el creixement il.limitat i en l'explotació total del Planeta
Terra.
-Perquè cal ja un canvi en el model de tractament de residus, que no serà
possible sense un canvi en el model de creixement. Això implica el control
democràtic de l'economia i un canvi de sistema global.

Els i les joves defensem el territori!
No als macroabocadors!
La Costera, viva i combativa!

L'Escarot, l'Assemblea de Joves de La Costera

Amadeu Casellas porta més de 90 dies en vaga de fam


Font: L'accent
Dimecres, 14 d'octubre de 2009 17:42
El pres llibertari Amadeu Casellas porta més de 90 dies en vaga de fam enmig del silenci dels mitjans de comunicació i les administracions. La seva situació cada cop és més crítica, però el pres continua amb la voluntat de tirar endavant fins on faci falta la seva protesta.
Davant d'aquesta situació la CNT de Terrassa ha convocat una concentració davant l'Hospital Penitenciari de Terrassa per al proper dissabte 17 d'octubre a les 19h. A més d'una manifestació al centre de Barcelona el proper 24 d'octubre.
Aquestes últimes setmanes, a més, s'han dut a terme diverses accions de sabotatge i protesta a diferents localitats catalanes i d'arreu per exigir la seva llibertat.
Aquesta és la tercera vaga de fam que du a terme Casellas per tal de denunciar les condicions en què es troben els i les preses a les presons catalanes. I en concret, el seu cas, en què se l'està obligant a complir íntegrament la condemna, malgrat no estar condemnat per delictes de sang.

Un cim una estelada 2009: La Safor.

El passat 12 d’octubre l’assemblea d’endavant - OSAN a la Vall d’Albaida juntament amb el Centre Excursionista Benicadell i el col·lectiu de joves Greixers de Castelló de Rugat han organitzat un any més la campanya comarcal d’Un cim una estelada, en el dia de la Hispanidad.

Aquest any, s’ha celebrat la setena edició d’aquesta marxa per la independència que cada any organitza l’assemblea d’endavant a la comarca i que ja ha coronat cims com el Benicadell, el Puigcampana, el Mondúver o el Montcabrer.
La muntanya escollida enguany per ascendir ha estat el del Cim de la Safor, a la comarca veïna que pren el nom de la dita serralada.
Una trentena de persones han participat de la marxa pujant fins als 1013 metres en la jornada de protesta.
Des de l’assemblea d’endavant s’ha destacat que dins del món de l’independentisme de la comarca i de les comarques veïnes ja s’ha instaurat aquesta cita anual i de la que cada any es manté el nombre de persones participants.



UN CIM UNA ESTELADA 2009

Cronica de la xerrada dels 40 anys de independentisme

El passat dijous 8 d’octubre a l’Ateneu Popular Arrels de Beniarrés es celebrà una xerrada en commemoració dels 40 anys del Partit Socialista d’Alliberament Nacional, la xerrada a càrrec de Marc Candela (militant del PSAN) començà a les 21h, aquesta representada mitjançant els quadres, que des del dia 3 i fins el dia 17 d’octubre, estaran exposats a l’Ateneu de Beniarrés. La xerrada va ser una explicació de l’independentisme modern i de les línies que ha seguit el PSAN des del seu sorgiment fins l’actualitat, després es va obrir el torn de preguntes on hi hagué qüestions ben interessants.

A l’acte assistiren cap a unes trenta persones, i després de la xerrada hi hagué un sopar popular. Aquest acte encapçalà el 9 d’octubre a Beniarrés, i entra dins del marc d’activitats d’octubre de l’ateneu organitzades per l’Assemblea de Joves del Comtat-CAJEI, Endavant el Comtat i el Rogle.

El substitut de Costa (PP) nega l'Holocaust i diu que és producte de la 'propaganda jueva'


Segons informació apareguda a Anfifeixistes.org

Iniciativa pel Poble Valencià ha exigit la destitució del recent nomenat substitut de Costa al PP valencià, el nou secretari general del PP sal País Valencià, Cesar Augusto Asencio per les seues opinions sobre l'Holocaust: "Mucho habría que hablar sobre los campos de concentración alemanes y sobre el mito de los seis millones de judíos exterminados. Un estudio detallado nos demuestra que todo esto es falso. Simplemente diré que todo eso se nos ha hecho creer a la mayoría gracias al apoyo de la finanzas y de la propaganda a escala mundial en manos de judíos como casi todo el mundo sabe que con series como las citadas anteriormente nos hacen creer el mayor fraude de la historia, apoyando sus tesis con innumerables fotos y documentos trucados".


Noticia d'El Mundo:

Iniciativa exige el cese de Asencio, sustituto de Costa, por 'su ideología nazi'

* Cuestionó en un artículo 'el mito de los seis millones de judíos exterminados'
* Habló del holocausto como 'el mayor fraude de la historia' en un texto de 1979

Mariano Gasparet | Rodrigo Terrasa | Valencia 14/10/2009

Iniciativa ha exigido el cese inmediato del nuevo secretario general del PP en la Comunidad Valenciana, Cesar Augusto Asencio, por sus 'posicionamientos filo nazis'.

El grupo de izquierdas ha denunciado que el nuevo coordinador en funciones del PP valenciano, nombrado este mismo miércoles, es un "antisemita" y un "negacionista". Ha lamentado su nombramiento como sustituto temporal de Ricardo Costa y ha recordado que en 1979 publicó un artículo en el diario Información en el que cuestionaba "el mito de los seis millones de judíos exterminados" y hablaba del holocausto como "el mayor fraude de la historia".

Para la diputada de Iniciativa Mireia Mollà, "la deriva antidemocrática del PP de la Comunidad valenciana hace que hayan elegido a un nuevo Secretario General cuya tradición está enraizada en ideologías no solo antidemocráticas sino genocidas".

"La declaración públicas al inicio de la transición democrática del señor Asencio a través de un artículo en un periódico haciendo afirmaciones que en algunos países europeos le llevarían directamente a la cárcel y que por desgracia en nuestro Código Penal no están recogidos, es razón más que suficiente para que no pueda ser dirigente de un partido que reclama para si la democracia, el respeto y la dignidad de todas las personas", ha denunciado Mollà.

Iniciativa ha recordado que en el artículo, firmado por Asencio el 1 de julio de 1979, se dice textualmente: "Mucho habría que hablar sobre los campos de concentración alemanes y sobre el mito de los seis millones de judíos exterminados. Un estudio detallado nos demuestra que todo esto es falso. Simplemente diré que todo eso se nos ha hecho creer a la mayoría gracias al apoyo de la finanzas y de la propaganda a escala mundial en manos de judíos como casi todo el mundo sabe que con series como las citadas anteriormente nos hacen creer el mayor fraude de la historia, apoyando sus tesis con innumerables fotos y documentos trucados".

La diputada valenciana ha dicho que "esta sola afirmación es delictiva en Alemania y desde un punto de vista de los principios generales del derecho, atendiendo a la Carta de los Derechos Humanos y al sentido común es una actitud intolerable que debería ser penada".

Iniciativa exige a Camps "o quien corresponda" que lo cese inmediatamente, porque Asencio "es alguien que nunca debería haber sido representante en una institución democrática".

dimarts, 13 d’octubre del 2009

D'on venen les coses?


Hui he encontrat este video per la xarxa, molt interessant, sobre la producció, el consum en la societat capitalista. ës curtet i molt amé. Puntxa ací si vols vorel,

Milers de persones reivindiquen a València la catalanitat del País Valencià

Milers de persones s’han manifestat la vesprada del 9 d’Octubre a la ciutat de València. La tradicional manifestació de la diada nacional del País Valencià ha comptat amb una forta presència independentista. L’Esquerra Independentista, representada per l’organització de joves Maulets i l’organització política Endavant (OSAN) ha marxat com cada any amb un nodrit bloc pels carrers de la ciutat del Túria.

Quatre banderes -la senyera de la ciutat de València, l’estelada, la bandera roja i la bandera feminista- precedien la pancarta independentista on es podia llegir el lema nacional “Unitat Popular cap a la independència i el socialisme”. Darrere d’aquesta pancarta s’han aplegat multitud de persones vingudes d’arreu les comarques que han desafiat la pressió policial i del feixisme i han fet demostrat clarament que el projecte d’alliberament social i nacional dels Països Catalans continua avançant.

La convocatòria independentista s’ha iniciat amb una acció en denúncia de l’espanyolisme que ha consistit en la crema d’una falla on es representaven els rostres de mandataris polítics com ara Zapatero, Francisco Camps, José Montilla i els símbols dels seus respectius partits (PP i PSOE) així com també la imatge del Borbó cap per avall representat al costat del símbol falangista com a hereu del dictador Franco. Al llarg de la manifestació els crits contra el capitalisme, contra el feixisme i per la independència dels Països Catalans han estat una constant.

Al final de la marxa prop de la Plaça Amèrica nombroses persones s’han aturat per escoltar els parlaments independentistes. L’acte polític s’ha realitzat sobre un entarimat que presidia una pancarta amb el lema de la diada “Unitat Popular cap a la independència i el socialisme”. Un portantveu del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans ha sigut el primer en prendre la paraula i referir-se a la necessitat de continuar lluitant des de les aules per un ensenyament públic, de qualitat, no patriarcal, i en català. En acabant ha pujat a l’entarimat David, portantveu per a aquesta Diada del 9 d’Octubre i independentista valencià que ha militat durant anys a l’organització juvenil Maulets i que ara continua la lluita des de les files d’Endavant (OSAN). David ha remarcat el caràcter innegociable que per a l’Esquerra Independentista té la territorialitat dels Països Catalans. El militant independentista ha recordat la importància de no renunciar a la nostra nació i a cadascuna de les seues comarques en un procés d’alliberament nacional. Ha subratllat que és essencial la fermesa de conviccions per tal de poder avançar i en aquest sentit ha remarcat la importància de mantindre la mobilització cada 9 d’Octubre malgrat les pressions policials i feixistes. David també s’ha referit a la situació social i política del país, amb més d’un milió d’aturats arreu dels Països Catalans i amb una administració esguitada per la corrupció, i ha assenyalat que no serveixen els canvis superficials o d’estil sinó que cal construir una nova societat, on l’explotació entre persones desaparga i on el respecte al medi ambient siga una prioritat. Així doncs ha convidat a totes i tots a sumar-se a la lluita per uns Països Catalans independents i socialistes.

L’acte ha conclós sense incidents i les notes de la moixeranga han posat fi, un any més, a aquesta jornada reivindicativa del 9 d’Octubre.




Al vespre, un portantveu de l'Esquerra Independentista ha denunciat l'actuació policíaca al llarg de la Diada, amb un desplegament polícial "desmesurat" en les manifestacions de l'independentisme, mentre es permetia que grups feixistes desfilessin amb impunitat per la ciutat.

dimarts, 6 d’octubre del 2009

Festa pels 50 anys de revolució cubana a Alcoi

“L’única possibilitat de supervivència d’Alacant són els Països Catalans”



Entrevista extreta de L'ACCENT.
A. Ginés i Sànchez, València [L'ACCENT 163]
Dilluns, 5 d'octubre de 2009 23:03
>> Entrevista a Aquil·les Rubio, militant d’Endavant encausat per injúries a la Corona
Les mostres de suport cap els encausats de Girona per les cremes de fotografies del rei es van estendre arreu del país. A l’extrem sud, a la ciutat d’Elx, desenes de persones acudiren a la botifarrada popular contra la Constitució espanyola on mostraren pancartes de suport als encausat. Durant aquell acte, Aquil·les Rubio fou indentificat per la Polícia Local.
El 30 de setembre, gairebé dos anys després, s’ha celebrat el judici per aquells fets.
Explica'ns els fets. Per què t'encausaren?
El 6 desembre de 2007 vaig participar en la 3a Botifarrada contra la Constitució a Elx. Vam organitzar una partida de pilota, una cercavila denunciant els 300 anys d'ocupació espanyola, i un dinar popular. A la plaça vam penjar cartells i pancartes antimonàrquiques en solidaritat amb els companys de Girona. Al final de l'acte aparegué la Policia Local, que fotografià les pancartes i s'endugué un cartell amb una foto del rei cap per avall, sense haver cap incident. Un any més tard vaig saber que estava denunciat per un delicte contra la corona a causa de la imatge dels cartells i dels textos de les pancartes.

Heu denunicat irregularitats en el procediment. Quines són?
En rebre aquest agost la citació per al judici, i en poder llegir tot l'expedient judicial, vam assabentar-nos que la jutgessa d'Elx l'havia tramès fins a tres vegades a l'Audiència Nacional espanyola perquè fora aquest tribunal qui em jutjara, i que tres vegades fa ser rebutjat per Garzón.

Quin paper han tingut les autoritats locals en aquest cas?
L'Ajuntament d'Elx, governat per una coalició PSOE - Iniciativa, és el responsable polític del meu judici. Va posar tots els impediments possibles perquè la 3a Botifarrada Contra la Constitució no se celebrara, va enviar la Policia Local a identificar els assistents a l'acte i, finalment, amb un atestat policial en el qual no es mencionava cap incident, i amb l'únic element d'un cartell i una pancarta, van tramitar la denúncia per un suposat delicte contra la Corona.

Com anà el judici? Quina valoració n'has fet?
La defensa de la companya d'Alerta Solidària va ser impecable, però a mesura que avançava el judici vaig passar de la sorpresa a la humiliació. Només començar, la fiscalia va canviar l'acusació d'un delicte contra la corona a una falta lleu de respecte a l'autoritat, vulnerant el meu dret a ser informat en temps i forma de l'acusació formulada contra mi. Vaig entrar a la sala acusat d'una cosa, i abans de seure'm estava acusat d'una altra que, a més, ja havia prescrit. Malgrat aquestes irregularitats, la jutgessa va permetre que el judici continuara avant. A més a més, els policials que anaren al judici no eren els mateixos que m'identificaren a la plaça, per no dir que la seua declaració va ser una invenció fantàstica i plena de contradiccions. La meua impressió és que el judici era un tràmit, que ja estava jutjat, i que allò important no era què havia passat el 6 desembre de 2007, que no havia passat res més que un grup d'independentistes fent ús de la seua llibertat d'expressió, sinó que se'm jutjara, que haguera de passar pel banc dels acusats costara el que costara.

Tingueres problemes per expressar-te en valencià. Això pot ocórrer a qualsevol punt dels Països Catalans, però, sembla que a les comarques del sud la situació de la llengua és critica. Com ho veus?
Tots els que vam anar al judici vam haver d'aguantar un al·legat espanyolista i reaccionari de la jutgessa, que volgué alliçonar-nos sobre les virtuts de la "lengua común que nos une a todos", "los derechos pero también los deberes, obligaciones y buena voluntad para que todos nos entendamos", i coses per l'estil. La fiscal, per la seua part, no em volgué fer cap pregunta perquè "total, no entiendo al acusado". El que vaig patir jo ho han hagut de suportar moltes persones abans. El valencià és un dels elements fonamentals que ens identifiquen com a catalans, i per tant existeix una campanya ben dirigida i premeditada que té com a objectiu final fer desaparèixer la llengua pròpia i, amb ella, qualsevol iniciativa política que ens puga cohesionar nacionalment amb la resta de catalans.

Quins altres problemes teniu en aquestes comarques els que militeu a l'esquerra independentista o als moviments socials?
Les dificultats no són gaire diferents a les que puguen trobar les companyes d'altres comarques: criminalització, aïllament mediàtic, escassa incidència entre les classes populars, precarietat militant, disputes internes, etc. L'esquerra independentista, a més, pateix problemes propis. D'una banda, encara no hem estat capaços de crear un teixit popular afí: més enllà de la militància, el coixí social de l'esquerra independentista és encara molt reduït. Producte d'això, és complicat ser percebudes com un moviment amb capacitat, discurs i iniciativa que puga esdevenir una alternativa política i orgànica en l'àmbit local. En això treballem, però les passes són lentes.

Com es veu, des d'Alacant, els referèndums com els d'Arenys de Munt?
En el plànol simbòlic, un avanç en la confrontació amb l'Estat; en el polític, un encert en quant a la capacitat mobilitzadora, la resposta a les amenaces i la participació popular. Però en el plànol de la lluita ideològica, hi ha elements que si no es corrigeixen poden acabar fent malbé el procés iniciat, i dirigir-lo cap a posicions totalment reaccionàries. El primer és la concepció regionalista del subjecte polític, en aquest cas la nació catalana; el segon, la seua integració dins una Unió Europea que, no podem deixar-ho de banda, és un projecte imperialista, capitalista i racista.

Quina importància té, per a Alacant, la defensa de la nació completa? I la defensa de la unitat popular?
Sobra l'adjectiu completa. Sense el País Valencià, la Franja de Ponent, les illes Balears i Pitiüses, Andorra i la Catalunya Nord, els principatins no poden anomenar catalana a la seua nació. O la nació és completa o no és. Que el grau de consciència nacional siga major en un territori que en un altre no significa que els i les independentistes no haguem de tenir un únic projecte: el de la construcció nacional. Aquells que defensen que la independència ha de ser gradual, que primer vindrà el Principat i després la resta, que és l'única opció estratègica davant els diferents "ritmes" dels territoris, estan venent a preu de saldo el seu país. Ens converteixen als alacantins en els valencians que parlem castellà, i al conjunt dels valencians en els espanyols que parlem amb accent estrany i peculiar. L'única possibilitat de supervivència d'Alacant són els Països Catalans. D'una altra manera, esdevindrem en un futur ben pròxim, Alicante.
Alicante com a projecte té uns directors d'orquestra ben coneguts: constructors, especuladors, polítics professionals, banquers, empresaris. Alacant ha de ser, i aquest és el meu plantejament com a comunista, el projecte de les immigrants, de les dones i de la classe obrera.

dilluns, 5 d’octubre del 2009

33è Aplec Excursionista dels PaÏsos Catalans


Una vegada més, les comarques valencianes acullen un Aplec Excursionista dels Països Catalans, aquesta vegada el que fa 33. Serà els dies 4, 5, 6, 7 i 8 de desembre als pobles de Benifairó i Simat de la Valldigna.

Ara que celebrem l'aniversari de l'arribada a les comarques centrals del País Valencià dels repobladors mallorquins, convidem a la potent xarxa d'entitats excursionistes dels Països Catalans a acudir a unes terres que, tot i ser famoses per la seua història, són poc conegudes excursionísticament més enllà de les comarques centrals valencianes. Us convidem a recòrrer la serra de Corbera de cap a peus, a pujar al Mondúver i a provar de localitzar Es Vedrà des del cim de la Safor. Esperem, per tant, que aquest siga un Aplec de descoberta i redescoberta. De trobada i de retrobament d'uns Països Catalans conscients i lliures algun dia.

Des dels grups organitzadors i els ajuntaments implicats us animem a que us apropeu a la Valldigna i esperem poder oferir-vos un bon 33è Aplec Excursionista dels Països Catalans.

Salut i aplec!

La Valldigna-Safor, País Valencià.

Una salutació, companys de Beniarrès!

Vos escrivim des del grup de muntanya Viarany. Potser molts de vosaltres ja ens coneixeu, inclús potser hem compartit alguns cims durant aquests pocs anys que existim com a col·lectiu. Molts ja sabreu qui som, un grup de muntanya vinculat a l'Esquerra Independentista. Pretenem fer de l'excursionisme una activitat reivindicativa, útil per conèixer el país i les seues diverses realitats i conflictes.
Enguany ha recaigut en nosaltres l'organització de la 33ena edició de l'Aplec Excursionista dels Països Catalans, el qual tindrà lloc del 4 al 8 de desembre a la zona de la Valldigna, a la comarca de la Safor. El motiu d'aquest correu electrònic és, precisament, convidar-vos a participar d'aquest esdeveniment. Ens agradaria molt mobilitzar el teixit associatiu de l'àmbit de l'Esquerra Independentista per tal de participar d'aquest Aplec. Si voleu més informació, podeu consultar la programació a la pàgina web http://www.uv.es/lanuza/webAplec.html
Vos animem a compartir aquests dies amb nosaltres!
Una abraçada molt forta!

Grup de Muntanya Viarany
www.viarany.org

Este dimecres a les 21h projecció del documental "Del roig al blau"



Este dimecres realitzarem la progecció del documental "Del roig al blau" a les 21h a l'Ateneu Popular Arrels.

Del Roig al blau. La transició valenciana (2004) és un documental sobre la transició espanyola al País Valencià entre als anys 1975 i 1982, des de la mort de Francisco Franco fins a l'aprovació de l'Estatut d'Autonomia. S'hi relata les grans manifestacions, les primeres eleccions, i la que s'anomenarà Batalla de València, a partir d'entrevistes a alguns dels actors polítics i socials que més van intervenir en aquell moment.
El documental naix com a iniciativa del d'un projecte presentat per Albert Montón a l'edició 2001-2002 del Master de Producció i Edició de Continguts Audiovisuals del Taller d'Audiovisuals de la Universitat de València. La idea va despertar interès i el documentalista Llorenç Soler va assumir-ne la direcció i Miquel Francés la producció.
El nom del documental s'agafa d'un llibre d'Alfons Cucó, qui va viure en primera persona molts d'aquells esdeveniments, que posteriorment va analitzar i escriure.
Guanyadora del Premi del públic a la millor pel·lícula valenciana en la VII Edició dels Premis Tirant.

dijous, 1 d’octubre del 2009

Piden una multa de 720 euros por asistir a un acto antimonárquico

El acusado se solidarizaba con los imputados por quemar fotos del rey.

Hasta que no habló la juez, Aquiles Rubio no supo de qué se le acusaba. Profesor de Historia en Alicante y militante de la organización independentista Endavant , Rubio calificó de "sainete" un proceso judicial en el que le acusan de dos faltas leves por no respetar a la autoridad y le piden 720 euros de multa. Su defensa pidió la absolución.

En diciembre de 2006, Rubio participó en un acto lúdico en Elche para homenajear a los independentistas de Girona juzgados por calcinar fotos del rey. Una de las pancartas decía en catalán: "En Elche también quemamos a la monarquía". Este emblema fue fotografiado por agentes de la Policía Local, quienes también requisaron un cartel con un retrato de Juan Carlos I hacia abajo e incrustado tras una señal de prohibido. Antes de marcharse identificaron a Aquiles Rubio como responsable del encuentro.

En febrero de 2008, Rubio declaró en los juzgados de Alicante por un presunto delito de injurias contra la corona española. A continuación se remitió el caso a la Audiencia Nacional, órgano competente para este tipo de delitos. El juez Baltasar Garzón constató que no existía esta infracción. El caso regresó a Elche, pero no se archivó.

Algo que resulta "inexplicable" para Maria Josep Martínez, la abogada de Rubio. "En la denuncia no se mencionan amenazas o insultos. Sólo injurias contra el rey".
Problemas con el valenciano

Dos policías locales declararon ayer que Rubio y el resto del grupo les intimidaron al hablarles "en valenciano de forma amenazante". Rubio, que habló en valenciano, pese a que el secretario y la fiscal dijeron no entender el idioma, aseguró que no conocía a los agentes. "Son altos y delgados. El que me identificó era un policía de unos cincuenta años y con barriga".

En la calle, Martínez explicó que este tipo de juicios "sólo pretenden criminalizar actitudes republicanas". Aquiles Rubio recibió el apoyo de una veintena de independentistas con pancartas con lemas en valenciano como "Yo también soy antimonárquico" o "Ni monarquía ni represión".