dimarts, 9 de febrer del 2010

Comunicat arran de les últimes identificacions i seguiments policials a Castelló


dimarts, 09 febrer de 2010
L'assemblea de la Plana denuncia recents casos d'identificacions i seguiments de militants dels moviments socials, així com de treballadors immmigrants i, en concert, l'assetjament a un company de l'esquerra independentista el 19 de gener passat.

En els dos últims mesos s'estan produint moltes identificacions i seguiments policials a militants de l'Esquerra Independentista i dels moviments socials de Castelló amb una clara intenció intimidatòria i de control social.

A banda de molts altres casos, recentment un membre de l'EI denuncia que el passat dimarts 19 de gener eixia d'una oficina del Servef (Servei valencià d'ocupació i formació), on tenia una cita prèvia i l'estaven esperant una patrulla amb 2 agents de la policia espanyola uniformats. Només eixir els policies 'nacionals' es van col·locar enmig del carrer Ramon Llull cantonada amb el carrer Herreros, interrompent el trànsit, i el van aturar arbitràriament, esperant-lo clarament en una acció que pareixia prèviament assajada. Li van demanar el DNI, i l'adreça on viu (doncs al DNI en té una altra). El van registrar i li van trobat uns papers de l'atur on apareixia la seua adreça. Va estar 20 minuts retingut mentre parlaven per telèfon per comprovar les seues dades i s'asseguraren que quedava tot apuntat a una llibreta (nom i cognoms, dni i adreça). També li han preguntat si havia estat mai detingut, on vivia abans i el motiu de la seua estància a Castelló. A part d'açò, han anat identificant immigrants, no escollits aleatòriament sinó pel seu color de pell. Amb tot, el tracte rebut en tot moment va ser correcte.

Cal denunciar que aquests fets mostren que amb l'actual crisi econòmica que assola els Països Catalans, el govern de Zapatero només té una recepta: reprimir la dissidència i la pobresa. Ens volen a tots callats a casa i ara que els immigrants ja no els són útils, els volen treure il·legalment els pocs drets que tenen, amb la col·laboració dels serveis públics de treball com el Servef o dels ajuntaments, tal i com proposava l'Ajuntament de Vic amb una nova normativa d'empadronament més restrictiva.

Des de l'assemblea d'Endavant de la Plana no ens deixarem intimidar i continuarem lluitant contra la crisi i l'ocupació espanyola.

Prou repressió, fora les forces d'ocupació espanyoles!

8 de febrer de 2010

Assemblea d'Endavant de la Plana