dimarts, 9 de març del 2010

València: 8 de Març: Milers de persones es manifesten per denunciar que la crisi ens fa més precàries


L'Esquerra Independentista s'ha manifestat aquesta vesprada pels carrers del centre de València amb motiu de la diada del 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora.

Sota el lema “Dones, les crisis ens fan més precàries”, les manifestants han cridat contra les desigualtats per raó de sexe i gènere que avui dia encara segueixen perpetuant-se en el marc del sistema capitalista i patriarcal.

Un any més, amb el context de crisi econòmica capitalista s’ha denunciat l’agreujament de la situació de les dones tant a l’àmbit laboral, com al social, com al domèstic, posant de manifest la cada vegada més palesa feminització de la pobresa. També s'ha denunciat el recent cas conegut d'assetjament sexual per part de Vicente Sanz, cap de personal de RTVV iex-president provincial del Partit Popular contra tres periodistes de Canal 9, així com també s'ha condemnat el proper Encontre Mundial de Dones per un Món Millor que tindrà lloc a València a finals de mes, on ministres del Govern de l'estat espanyol i altres institucions internacionals mantindran la hipocresia política i la inacció vers les injustícies i desigualtats de gènere.


El mal oratge i les baixes temperatures no ha estat un impediment per a la bona participació en aquesta cita. Els col·lectius que han eixit al darrere la pancarta de l’Esquerra Independentista han sigut Endavant, Coordinadora Obrera Sindical (COS), Maulets, Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI) i Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC).