divendres, 1 d’octubre del 2010

Comunicat de l'esquerra Independentista contra la violència policíaca a València

Hospitalitzats, ferits, detinguts,... prou violència policíaca contra la classe treballadora.

Durant la convocatòria de vaga general a la ciutat de València s'han produit múltiples episodis de violència policial. Les càrregues policials desmesurades s'han reproduït al llarg de ota la jornada amb conseqüències importants.
Entre els múltiples parts de lesió que s'han alçat aquest matí cal destacar el trencament de clavicula produit aquest migdia al Campus de Blasco Ibáñez contra un treballador afiliat a la Coordinadora Obrera Sindical (COS). El sindicalista agredit mentre anava en bici i sense cap provocació es troba en aquests moments a l'hospital clínic a l'espera de ser operat.
Així mateix la policia ha detingut a dues persones i ha impedit amb actitud provocativa que els companys dels repressaliats es concentraren en les immediacions de la central de policia.
Des de l'esquerra independentista volem assenyalar:
1) Una vegada més la policia espanyola es posa del costat de la patronal i agredeix salvatgement als i les treballadores en vaga. Es demostra doncs que la seua actitud en la vaga no ha sigut neutra sinó bel·ligerant cap a la classe treballadora.
2) Responsabilitzem al delegat de govern Ricardo Peralta de la injustificada violència policial i per tant demanem la seua dimissió.
3) Les detencions vulneren el dret a la vaga i demanem la llibertat immediata i l'absolució de tots i totes les detingudes que es produisquen durant la jornada.
Coordinadora Obrera Sindical (COS), Endavant (OSAN), CAJEI, Maulets, SEPC, Assemblea del Terra
València, 29 de setembre de 2010