dijous, 14 d’abril del 2011

Més de 400 persones a la calçotada popular de Beniarrés

Més de 400 persones participaren en la setenacalçotada popular de Beniarrés, poble de la comarca del Comtat. Com cada any l'aplec polític i gastronòmic organitzat per l'esquerra independentista local fou tot un èxit. 
calçotada
Novament la calçotada popular organitzada per l'esquerra independentista del poble (Endavant, l'Assemblea de Joves del Comtat, i el Rogle) va reunir centenars de persones en una jornada reivindicativa i festiva. L'edició d'enguany superà totes les expectatives ja que en paraules dels organitzadors dies abans hagueren de tancar les inscripcions perquè literalment "no hi havia prou cadires en el poble". De fet en la calçotada independentista col·laboren desinteressadament veïns i veïnes de totes les edats, comerços, bars i la pràctica totalitat del teixit festiu i associatiu de Beniarrés. 

La festa començà amb una cercavila de la mà de Rebrot, que recorregué els carrers del poble. Una vegada reunit el veïnat a les portes de l'antic Ateneu Popular Arrels, s'escomençà la picaeta i es llegí el parlament de l'organització que feu referència a la necessitat d'organitzar-se doncs "tornen temps difícils". Després del toc de la moixeranga, la festa continuà amb un agut i divertit cant d'estil que precedí als calçots vinguts des del Penedès, i per acabar hi hagué l'actuació de Baraka Folk. La festa s'allargà fins entrada la poqueta nit.