dimecres, 15 de febrer del 2012

Desenes de ferits i un menor detingut en la càrrega policial contra els estudiants de l'IES Lluís Vives

Informa: L'Accent, Periòdic popular dels Països Catalans




lluis_vives_policia
Foto: @desobediencia2
La policia espanyola ha efectuat una brutal càrrega policial contra els alumnes de l'IES Lluís Vives que protestaven contra les retallades. Els fets s'han produït al voltant de les 15h de la vesprada quan una setantena d'alumnes del cèntric institut de València tallaven el carrer Xàtiva per tal de protestar contra les retallades. Es tractava d'una acció convocada per l'Assemblea d'Estudiants de l'IES Lluís Vives que ja es produïa des del dilluns. En declaracions a L'ACCENT, Carles membre de l'Assemblea d'Estudiants, ha explicat que es tractava d'una acció totalment tranquil·la, per la qual es tallava el tràfic des de les 14:45 a l'eixida de l'institut, uns 15 minuts amb la intenció de poder informar els cotxes de les conseqüències de les retallades en l'educació pública. En paraules d'en Carles "Dilluns es va fer sense problema, dimarts va vindre la Policia Local per intentar dissoldre'ns, i avui és quan ja ha actuat la Policia Nacional".

Quatre furgons d'antidisturbis s'han despaçat a la zona per tal de dispersar els alumnes. L'actitud de la policia ha sigut totalment agressiva des de l'inici, entre 15 i 20 policies, utilitzaven la força per arrosegar els estudiants que tractaven de resistir assentats i formant una cadena. La situació s'ha anat caldejant fins acabar en una càrrega indiscriminada. Carles ens ho relata així "han tret les porres en vore que la gent que apartaven cap a la vorera tornava a tallar el tràfic, han carregat sense cap mirament i pràcticament tots hem estat ferits". El testimoni d'en Carles és esferidor, la policia ha fet caure diferents estudiants a cops de porra i de puny. Una jove ha perdut la respiració per uns instants en agafar-la del coll un policia. Altres han sigut colpejats un cop caiguts a terra.

La detenció

La policia ha detingut un menor, estudiant de l'IES Lluís Vives, sota l'acusació d'agressió a un agent. Una versió ecollida per diferents mitjans com ara EFE. Tanmateix, els fets han estat ben diferents. Es produïen com a conseqüència de la intervenció de l'estudiant, alumne del centre, quan un amic seu estava sent colpejat brutalment pels antidisturbis. El jove s'ha acostat per recriminar els policies la seua actitud un fet que ha provocat la ira dels agents que s'han llançat sobre ell, fent-lo caure a terra i emmanillant-lo. La policia s'ha ensanyat contra ell "l'han colpejat una vegada ja estava a terra i emmanillat".

"La lluita dels estudiants del Lluís Vives per l'ensenyament públic no s'aturarà"


L'Assemblea d'Estudiants del Lluis Vives s'ha reunit d'urgència aquesta vesprada. Alguns dels alumnes es troben afectats emocionalment, la càrrega indiscriminada s'ha produït contra una concentració pacífica on, entre altres, hi havia adolescents de catorze anys. Però en qualsevol cas l'Assemblea ha decidit continuar endavant amb les accions diàries programades, tot i que demà no es realitzarà el tall del carrer perquè hi ha una vaga convocada. "Ara ens hem de centrar en alçar els ànims de la gent, també ens hem de reorganitzar, però no anem a parar, hem decicidit que, tan aviat com puguem, continuarem amb les accions al carrer" ens explica Carles que afegeix que els alumnes estan acudint als hospitals a fer-se el part de lesions amb la idea de presentar una denúncia. També han elaborat un comunicat de premsa per tal de desmentir la versió policial.  Per la seua banda, el Claustre de professors de l'IEs lluís Vives s'ha reunit aquesta vesprada d'urgència per tal de condemnar la brutalitat policial contra els seus alumnes.