dimarts, 28 de febrer del 2012

"Guerrilla Girl" documental sobre l'ingrés i ensinistrament a les FARC-EP

Un viatge a la selva colombiana per rodar la història de l'ingrés i ensinistrament d'una jove a les FARC: així és "Guerrilla Girl", documental produït per Zentropa, la signatura de Lars von Trier, i acabat d'estrenar a Dinamarca.Amagat en la profunditat de la selva colombiana hi ha un camp d'entrenament de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC). El director danès Frank P. Poulsen i el seu equip van creuar la frontera clandestinament i van aconseguir arribar a aquest campament mòbil per documentar la preparació d'Isabel, de 21 anys, per lluitar contra el règim.
En tres mesos, Isabel, que acaba d'acomiadar de la seva família, el seu company, els seus amics, la casa i l'estudi, s'entrenarà com a combatent guerrillera. Per a ella és difícil adaptar-se a la dura vida de la selva. Es demora en la dutxa, i tampoc li resulta fàcil sacrificar un cap prenyada. El cineasta demostra un instint notable. La càmera és present sempre per captar tot, des de la fabricació d'un fusell de pal fins a les xerrades sobre les mesures anticonceptives obligatòries per a les dones.
La correspondència d'Isabel i el seu diari personal són utilitzats per il · lustrar la difícil transició d'una vida normal a les files de les FARC. Malgrat tot, Isabel supera l'ardu entrenament amb l'ajuda de la comandància i dels seus camarades.
L'impactant documental mostra el rostre humà dels joves reclutes de les FARC, blanc de la guerra dels Estats Units contra el "terrorisme". L'equip de Rumko va estar a punt de ser interceptat per forces militars governamentals, quan es desplaçava fora de les muntanyes, amb el seu material fílmic comprometedor.
"La gent es pregunta per què Isabel va deixar tot enrere per unir-se a les FARC", diu el director de la pel.lícula, Poulsen. "Bé, el president de Colòmbia és un narcogángster. El seu règim assassina a la gent que s'atreveix a criticar la seva política. Potser la pregunta ha de ser: què estem fent donant suport a aquest tipus?", Afegeix.


Vore ací:


Guerrilla Girl