divendres, 25 de gener del 2013

Xerrada-Presentració del llibre "A cop de CUP"


Endavant OSAN organitza la presentació-xerrada del llibre  "A cop de CUP. Viatge a l'ánima i les arrels de les Candidatures d'Unitat Popular" a càrrec de David Fernàndez i Anna Gabriel. 
David Fernàndez
Anna Gabriel
Ens faran un repás històric de l'independentisme desde els seus inicis fins ara, naixement de les candidatures independentistes, el naixement de la CUP, els debats que ha tingut i com afronatr el futur.
David Fernandez és co-autor del llibre i diputat de les CUP-Alternativa d'Esquerres al Parlament de la Comunitat Autónoma de Catalunya.
Anna Gabriel és professora d'Historia del Dret a la Universitat Autónoma de Barcelona, ex-regidora per la CUP a Sallent i militant de la CUP.

La presentació serà al Casal Centre Ovidi Montllor el dia 2 de Febrer a les 19h. El CCOM està al carrer Vistabella,8.


Presentació al seu Bloc "COP DE CUP"
Portada del llibre "A cop de CUP"
El lector té a les mans una primera aproximació sobre la CUP. La Candidatura d’Unitat Popular, com a concepte polític operatiu. Projecte i proposta d’unitat popular com a expressió de la voluntat d’arrelament a la vida municipal. El primer llibre on parlen i s’interpel·len la història, el present i les alternatives de futur de l’expressió audaç i renovadora del municipalisme que veu, en la independència i la transformació social, els eixos indestriables de la lluita de les classes populars als Països Catalans. El primer llibre on afloren les contradiccions internes, els desafiaments i les conviccions, la teoria i la pràctica política, els trets personals i la composició col·lectiva d’una organització petita, però vista ja, per propis i estranys, com un dels fenòmens més trencadors de la política catalana dels últims anys.

De Josep Fontana a Fèlix Riera, de Montserrat Tura a Ramon Tremosa, de Lluís Cabrera a Eva Serra, de Bru de Sala a Gemma Calvet, de Salvador Cardús a Joan Subirats i fins a Arnaldo Otegi, Cop de CUP recull fins a vuitanta opinions i una anàlisi acurada sobre la força emergent de les eleccions municipals del 2011.