dissabte, 17 d’octubre del 2015

La Generalitat dóna per tancat el Pla Eòlic a la Comarca després de dotze anys

La Coordinadora d'Estudis Eòlics d'El Comtat organitza un acte per posar fi al Pla Eòlic Valencià. Aquesta paralització definitiva del Pla suposa no instal·lar 50 aerogeneradors a les serres d'Almudaina i Alfaro i paralitzar les inversions dels ja instal·lats. A l'acte, que tindrà lloc al Saló multiusos Mirador de Travadell de Benillup el dissabte 17 d'octubre a les 19:30 h, acudiran el Conseller d'Economia, Rafel Climent, i la directora general d'Indústria, Júlia Company. La Coordinadora convida a tothom.

Dotze anys és el que han hagut d'esperar els afectats per confirmar que la construcció d'aerogeneradors finalment no es realitzarà. El Pla Eòlic serà història, com a mínim en aquelles zones en les quals encara no s'ha executat, cas de la zona 14 que incloïa El Comtat, l'Alcoià i la Marina Alta. Les altres zones en què els aerogeneradors ja fa anys que estan instal·lats veuran paralitzades noves inversions.

Segons el comunicat de la Coordinadora d'Estudis Eòlics d'El Comtat, "aquest projecte va ser un invent de l'ex-president Eduardo Zaplana per a donar concessions per a privatitzar la serra i fer-ne un dubtós aprofitament eòlic. Una barbaritat que suposava instal·lar 50 aerogeneradors de 100 m. d'alçària en les serres d'Almudaina i Alfaro sense que mai s'haguera mesurat el vent existent".